Akcija: najboljša in najslabša cesta v Sloveniji - poiskali ju bomo z vašo pomočjo!

8. 5. 2017
Deli

Na spletni strani Avto magazina poteka akcija, v kateri iščemo najboljšo in najslabšo cesto v Sloveniji. Vabljeni k sodelovanju. Sodelujoče čakajo privlačne nagrade!

V uredništvu Avto magazina se še kako dobro zavedamo, da je v naši mali državici ogromno cest, po katerih se je užitek voziti: najsi bo to zaradi dobrega asfalta, lepo speljanih ovinkov, prekrasne okolice ali pa, še najbolje, vsega skupaj.

A kljub temu, da v avtomobilih preživimo ogromno časa in da neprestano oprezamo za lepimi lokacijami za preizkušanje avtomobilov in fotografiranje, ne poznamo vseh …

Vemo pa tudi, da je stanje marsikatere ceste katastrofalno slabo.

Nepregledni in nepričakovano zapirajoči se ovinki, slabo urejene bankine, uničen asfalt z udarnimi jamami in pa nenazadnje tudi nesmiselno urejena prometna ureditev – vse to so pasti, zaradi katerih vožnja ne postane le manj udobna in uživaška, temveč tudi nevarna. Nekaj takšnih poznamo in občasno na njih tudi opozorimo, a še zdaleč nismo videli vseh …

V sodelovanju z Zavarovalnico Triglav smo se odločili izpeljati akcijo, v kateri bomo z vašo pomočjo izbrali najboljšo in najslabšo cesto v Sloveniji.

Kako?

Preprosto: z mobilnim telefonom (lahko seveda tudi z digitalnim fotoaparatom in osebnim računalnikom) preko spletne aplikacije naložite fotografije in dopišete osnovne podatke o relaciji, po želji pa lahko lokacijo tudi označite na interaktivnem zemljevidu.

Izmed fotografij z največ všečki bo uredništvo Avto magazina izbralo najboljšo in najslabšo cesto, obe preizkusilo in reportažo objavilo na spletni strani in v reviji.

Nagrade za sodelujoče

Vsak teden bomo v uredništvu izbrali avtorja objave najboljše in najslabše ceste ter jima podelili paket prve pomoči za avtomobiliste.

Izmed vseh sodelujočih bomo ob koncu akcije izžrebali nekoga, ki bo prejel glavno nagrado: cel vikend se bo lahko vozil z avtomobilom Mercedes-benz razreda V. Več o avtomobilu.

Mercedes-Benz

Akcija traja do 2. julija 2017. Sodelujete lahko z več fotografijami obeh tipov cest. Opozorilo: pri fotografiranju cest upoštevajte cestno prometne predpise. Ne ustavljajte z vozili sredi ceste. Poskrbite za varnost!

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"