Alfa Romeo pripravlja nov, večji SUV

14. 5. 2018 | Jure Šujica
Deli

Na trg bo prišel leta 2019, ni pa to edina novost, ki jo italijanska znamka pripravlja v prihodnjem letu.

Alfa Romeo je s predstavitvijo modelov Giulia in pozneje še SUV-a z imenom Stelvio napovedala vrnitev na pota nekdanje slave in načrt ji počasi tudi uspeva. Ne nazadnje se je znamka po zaslugi Fiata razširila tudi v ZDA. A kot kaže, je čas, da znamka nadaljuje svojo 'ofenzivo', in čeprav bodo uradni načrti za prihodnost razkriti šele 1. junija, je britanski spletni portal Autocar že predstavil novosti, ki naj bi jih Italijani pripravili v prihodnjih letih.

Med glavnimi novostmi Alfe bo nedvomno novo orožje na področju športnih terencev, katerega ime pa za zdaj še ni znano. So pa zato znane nekatere podrobnosti o avtomobilu, ki si bo osnovo delil z obstoječim Stelviom, a bo od njega najverjetneje precej večji. Avtomobil bo namreč kar 200 kilogramov težji, ponujal pa bo precej več prostora, saj naj bi sčasoma prevažal do sedem potnikov. Pogonski sklopi naj bi bili okrepljeni še z lahkim hibridnim, 48-voltnim sistemom, ki bo pomagal pri premikanju dodatne teže. Avtomobil naj bi bil na voljo že proti koncu leta 2019.

Druga novost, o kateri smo pred časom že špekulirali in ki očitno postaja čedalje bolj verjetna, pa je kupejevska izvedba limuzine Giulia. Z njo naj bi Alfa Romeo privabljala predvsem kupce v ZDA in naj bi pod pokrovom motorja skrivala različne motorje, tudi hibridni pogonski sklop, ki bo v najmočnejši izvedbi proizvedel kar 641 'konjev' oziroma 471 kilovatov. Z njim želi Alfa Romeo konkurirati vozilom, kot sta Audi A5 in BMW serije 4. Tako kot novi SUV pa bo tudi kupejevska izvedba Giulie na voljo leta 2019, a po pričakovanjih že sredi leta.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"