Alpina pripravlja 99 posebnih primerkov modela B4, močnejših od BMW-ja M4

26. 10. 2018 | Jure Šujica
Deli

Za izdatno povečanje moči je med drugim poskrbelo slovensko znanje.

Aktualna generacija BMW-ja serije 4 se počasi približuje koncu. Ne nazadnje smo novo generacijo serije 3 že videli v polnem sijaju na nedavnem avtomobilskem salonu v Parizu, BMW pa novo generacijo kupeja že lep čas pod krinko preizkuša po Evropi, med drugim tudi na naših cestah. A poslavljajoči se generaciji življenja vseeno ne zmanjkuje, kar tudi nemški predelovalec vozil iz Münchna, Alpina, ki se je lotil nove predelave omenjenega avtomobila.

Svojo izvedbo dvovratnega športnika, znanega pod oznako B4 S Bi-Turbo, so namreč še nekoliko okrepili in predstavil na le 99 primerkov omejeno serijo, poimenovano Edition 99. Ta na prvi pogled ne bo izstopala v primerjavi z 'običajno' izvedbo B4 S, saj na slednji temelji. Razen če se bo kupec odločil in svoj avtomobil obarval v poseben odtenek oranžne oziroma sive barve. Sicer pa bosta posebno poreklo avtomobila na drugi pogled razkrivala posebno notranje oblazinjenje in pogonski agregat z zaporedno številko vsakega posameznega primerka.

Prav motor bo po pričakovanjih bistvo celotnega vozila. Trilitrski agregat bo namreč z dvema turbopuhaloma proizvedel kar 452 'konjev' oziroma 332 kilovatov moči, 75 kilovatov več kot standardna različica modela in hkrati tudi več kot na primer BMW M4. Avtomobil bo zato ponujal večjo odzivnost na srednjem območju motornih vrtljajev. Za zvočno kuliso bo skrbel izpušni sistem Akrapovič, najvišja hitrost vozila pa bo, odvisno od konfiguracije vozila, znašala 306 kilometrov na uro. Avtomobil bo sicer poleg dvo- in štirikolesno gnanega kupeja na voljo tudi kot kabriolet, prvi kupci pa naj bi svoja vozila dobili že spomladi.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"