Aplikacija DRAJV nagrajuje varne voznike

21. 6. 2015
Deli
Aplikacija DRAJV nagrajuje varne voznike (foto: Zavarovalnica Triglav)
Zavarovalnica Triglav

Zavarovalnica Triglav je za svoje avtomobilske zavarovance pripravila mobilno aplikacijo DRAJV, ki voznikom omogoča, da izboljšajo svojo vožnjo in prihranijo pri stroških avtomobilskega zavarovanja.

Zavarovalnica Triglav jekot prva pri nas razvila mobilno aplikacijo, preko katere lahko spremljajo voznike v vsakdanjem prometu in jih spodbujajo k varnemu ravnanju, za katerega jih tudi nagradijo. Aplikacija namreč s pomočjo signala GPS in tipal v pametnem telefonu spremlja upoštevanje omejitev hitrosti ter beleži prekomerne sile med pospeševanjem in zaviranjem ter vožnjo skozi ovinke ter s tako zbranimi podatki oceni, kako varna je vožnja. Uporabnik, ki v 300 prevoženih kilometrih osvoji vsaj 90 točk, prejme kodo za popust pri avtomobilskem zavarovanju.

Pri enoletnem testiranju aplikacije DRAJV je sodelovalo 50 voznikov, ki so prevozili okoli 800 tisoč kilometrov. Namenjena je predvsem mladim voznikom, ki lahko pridobijo največ ugodnosti. Kot rizična skupina namreč plačujejo višje premije avtomobilskih zavarovanj, ki jih lahko zmanjšajo z varno vožnjo in hkrati tudi na neprisiljen način razvijejo varno in dogovorno ravnanje v prometu.

Aplikacija je brezplačno na voljo na drajv.triglav.si oziroma v mobilni trgovini Google Play za mobilnike z operacijskim sistemom Android. Pri Triglavu obljubljano, da bo kmalu na voljo tudi v Apple App Store.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja