Ares Design odprl nov razvojni center v Modeni

9. 2. 2018 | Jure Šujica
Deli

Posebnost podjetja je izdelava avtomobilov, ki so mešanica klasičnega dizajna in moderne tehnologije.

Ares design je širši avtomobilski javnosti verjetno precej neznano ime. A to je nekako pričakovano, navsezadnje je bilo podjetje ustanovljeno šele pred tremi leti. Vseeno pa je podjetju v tem času uspelo zgraditi uspešno zgodbo, katere rezultat je tudi odprtje novega (prvega) centra za dizajn v eni izmed prestolnic italijanskega avtomobilizma, mestu Modena.

Ob otvoritvi novih prostorov je Ares predstavil tudi prve štiri avtomobile izmed šestih načrtovanih v tem letu. Ti so nastali kot plod sodelovanja podjetja z različnimi proizvajalci avtomobilskih delov po vsem svetu, predstavljajo pa mešanico klasičnega dizajna in modernih komponent, od motorja do podvozja in komponent v notranjosti vozila.

Izdelava poteka po celem svetu

Predstavljeni avtomobili, med katerimi so Land Rover defender, Porsche 911 GT3 Targa, Chevrolet Corvette C2 Stingray in Bentley Mulsanne pa so le nekatere izmed novosti, ki jih podjetje namerava predstaviti letos. »Predstavitev novih prostorov in desetih avtomobilov, ki so že ali pa še bodo letos zapeljali na cesto v meni in v preostalih solastnikih vzbuja veliko ponosa. Hkrati menimo, da smo našli tržno nišo na področju proizvodnje po naročilu izdelanih avtomobilov,« je ob otvoritvi centra s ponosom dejal Dany Behar, ustanovitelj in solastnik podjetja Aris Design.

»Naši avtomobili so zasnovani v našem razvojnem centru, nato pa potujejo do različnih pogodbenih podizvajalcev, ki poskrbijo za vgradnjo lastnih delov. Končani avtomobili se nato vrnejo nazaj v Italijo, kjer nato preverimo kvaliteto izdelave. Avtomobili so tako izdelani v bistveno krajšem času, kot če bi jih izdelovali sami, nižja pa je tudi njihova cena.«

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja