Aston Martin bo uresničil sanje 25 premožnim ljubiteljem tajnega agenta 007

20. 8. 2018 | Jure Šujica
Deli

Prvi avtomobili posebne serije bodo h kupcem prišli leta 2020.

Ko so ustvarjalci filmov o slavnem agentu 007 v filmu Goldfinger prvič predstavili avtomobil Aston Martin DB5, so za to uporabili rabljen avtomobil, saj britansko podjetje za njihove potrebe ni želelo 'žrtvovati' novega vozila. Avtomobil je postal klasika, hkrati pa del številnih prihodnjih nadaljevanj serije, med drugim se je pojavil v zadnjem delu z naslovom Spectre iz leta 2015. Zdaj pa ga bo Aston Martin 'pripeljal' med kupce.

Pravzaprav Aston Martin ne bo osrečil le enega, ampak kar 25 srečnih ljubiteljev filma in znamke. Sprejeli so namreč odločitev, da bodo v sklopu 'obujanja' starejših modelov znamke izdelali 25 vozil DB5, v katerih bodo nato lastniki lahko našli različne dodatke, kot so vrtljive registrske tablice, vse pa so delo Chrisa Corboulda, sicer 'avtorja' številnih dodatkov, uporabljenih tudi v drugih Bondovih Aston Martinih.

'Akcija' bo imela tudi dobrodelni pridih

»Povezava med Aston Martinom in Jamesom Bondom je nekaj, na kar smo resnično ponosni, in to, da je DB5 postal tako neločljivo 'Bondov' avtomobil skozi vsa ta leta, je brez dvoma vredno omembe. Imeti Aston Martina je želja številnih Bondovih ljubiteljev, toda imeti srebrnega DB5, opremljenega z vsemi dodatki in izdelanega v isti tovarni kot originalni Bondov avtomobil? To pa so  nedvomno sanje vsakega pravega Bondovega navdušenca. Izurjeni Aston Martinovi delavci in strokovnjaki za posebne efekte pri filmih o Jamesu Bondu bodo zdaj omenjene sanje uresničili 25 zelo srečnim posameznikom,« je dejal generalni direktor znamke Aston Martin Andy Walker.

Pri Aston Martinu bodo torej izdelali 25 prav posebnih avtomobilov, prav vsi pa bodo obarvani v prepoznavno srebrno barvo, v kakršno je bil odet originalni avtomobil. Cena omenjenih vozil bo znašala 2,7 milijona funtov oziroma dobrega 3,1 milijona evrov. Poleg omenjenih 25 primerkov pa bodo pri Aston Martinu izdelali še tri dodatna vozila, enega, ki bo romal v njihovo lastno zbirko, enega za zbirko produkcijske hiše EON in tretjega, ki bo prodan na dobrodelni dražbi.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"