Aston Martin DB11 - najbolj pomemben model po 2003

2. 3. 2016
Deli

Aston Martin je ženevski avtomobilski salon izkoristil za predstavitev novega DB11, prvega modela, ki ga je britansko podjetje predstavilo v okviru "načrta za drugo stoletje".

Aston Martin je DB11, za katerega pravijo, da je njihov najbolj pomemben model po DB9 iz leta 2003, zgradil na novi aluminijasti arhitekturi, ki je lahka, močnejša in bolj prostorsko učinkovita. Nekaj posebnega je tudi njegov dvojno turbinsko polnjeni motor V12, ki so ga popolnoma razvili v podjetju in iz delovne prostornine 5,2 litra razvije največjo moč 608 'konjev' in navor 700 njutonmetrov, s čimer je najmočnejši motor v zgodovini Astona Martina.

Seveda so moči motorja prilagodili tudi podvozje, zavore, volan in elektroniko, ki omogoča tudi več načinov vožnje: GT, Sport in Sport Plus. S programi se počasi zvišuje odzivnost motorja, 8-stopenjskega samodejnega menjalnika ZF, volana in vektorskega nadzora nad navorom.

Aston Martin je seveda na voljo z vso varnostno in info-zabavnostno tehnologijo, ki so jo razvili v sodelovanju s tehničnim partnerjem Daimlerjem, osredotočena pa je okoli dveh na dotik občutljivih zaslonov: 12 palčnega glavnega in 8-palčnega pomožnega. V primerjavi s predhodnikom se je močno povečal tudi potniški prostor, v katerem ne manjka športnega razkošja v angleškem slogu.

Kdor si ga želi, bo lahko novi Aston Martin DB11 kupil v zadnjem četrtletju, zanj pa bo moral, denimo v Nemčiji, odšteti vsaj 204.900 evrov.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja