Aston Martin DBX premierno na obisku pri britanski premierki

27. 2. 2019 | Jure Šujica
Deli
Aston Martin DBX premierno na obisku pri britanski premierki (foto: Aston Martin)
Aston Martin

Kamuflažo bo sicer odvrgel šele pozneje letos, v proizvodnjo pa bo zapeljal prihodnje leto.

Aston Martin, britanski proizvajalec športnih avtomobilov, je eden izmed zadnjih proizvajalcev, ki so se odločili vstopiti v tako popularen svet športnih terencev. Ne nazadnje so prihod svojega prvega primerka v tem razredu napovedali šele konec leta 2016, razvoj tako posebnega vozila (glede na preostalo ponudbo) pa seveda terja kar nekaj časa. A kot vse kaže, je razvoj novinca tik pred koncem, saj so se Britanci odločili v javnosti predstaviti prvi, pa čeprav zamaskiran primerek novinca.

Aston Martin bo model DBX izdeloval na precej zanimivi lokaciji. Za novo tovarno so si namreč v podjetju izbrali nekdanje prostore ministrstva za obrambo v valižanskem kraju St. Athan. Tudi zato je nekako na mestu, da je DBX svoj debi doživel na Downing streetu 10, pred rezidenco predsednice tamkajšnje vlade Therese May, ki se je predstavitve udeležila v družbi državnega sekretarja Alana Cairnsa. Ne nazadnje bo proizvodnja zagotovila novih 700 delovnih mest.

»Prototipni primerki modela DBX so šli skozi izredno zahteven postopek testiranj, v tem času pa smo njegove zmogljivosti preizkušali v različnih, a vedno zahtevnih razmerah. Med drugim smo ga preizkusili tudi na trasi, kjer poteka reli po Walesu. Zadovoljen sem, da nam je enega izmed primerkov kljub natrpanemu urniku uspelo pripeljati v London na praznovanje tedna Walesa,« pa je ob predstavitvi dejal Andy Palmer, generalni direktor Aston Martina.