Aston Martin in Red Bull Racing nadaljujeta sodelovanje, poudarek na razvoju dirkalnikov F1

25. 9. 2017 | Jure Šujica
Deli

Sodelovanje obeh podjetij je do sedaj temeljilo na razvoju cestnih avtomobilov, po novem pa bo Aston Martin nekoliko bolj vpleten v razvoj dirkalnika F1.

Predsednik Aston Martina, Andy Palmer, je danes uradno naznanil, da nadaljuje sodelovanje s še enim britanskim podjetjem, dirkaško ekipo Red Bull Racing. Morda nekoliko manj znano je namreč dejstvo, da sta omenjeni podjeti skupaj sodelovali pri razvoju suprešportnega avtomobila Aston Martin Valkyrie, ki je svojo premiero doživel lansko leto, prve kupce pa naj bi avtomobili osrečili leta 2019. Že takrat pa je bilo napovedano, da to ne bo edino sodelovanje med obema podjetjema.

Z današnjim dnem pa je postalo jasno, da bo Aston Martin sedaj postal pomemben člen Red Bullove dirkaške ekipe v Formuli 1, ki se bo tako že od leta 2018 naprej imenovala Aston Martin Red Bull Racing team. S pričetkom sodelovanja se bo 110 inženirjev britanskega proizvajalca prestižnih športnih avtomobilov preselilo v Milton Keyens, kjer ima ekipa Red Bulla svoj 'Center naprednih tehnologij'. Rezultat sodelovanja naj bi bil skupen razvoj tako dirkalnikov, kot tudi cestnih avtomobilov, pri čemer pa ni izključena niti možnost, da bi Aston Martin po letu 2021 postal Red Bullov dobavitelj pogonskih agregatov.

Jure Šujica

Foto: Aston Martin

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja