Aston Martin in Zagato s skupno študijo v Villi d'Este

21. 5. 2016
Deli

Aston Martin in Zagato sta za prireditev Concorso d'Eleganza Villa d'Este ob Comskem jezeru pripravila študijo Vanquish Zagato Concept, peti avtomobil, ki je nastal v sodelovanju med obema podjetjema, ki sega pet desetletij v preteklost ter športnost in dinamiko angleške znamke povezuje z Zagatovim značilnim oblikovnim jezikom.

Karoserijo študije je popolnoma izdelana iz ogljikovih vlaken, pri čemer so konstruktorji težili k delom s čim večjo površino in čim manj medsebojnimi stiki. Zadek je osvetljen z okroglimi reflektorskimi lučmi, ki obujajo klasični pogled na zadke Zagatovih kreacij, v njih pa je integrirana led tehnologija, ki so jo uporabili pri dirkalnem superšportniku Vulcanu.

Na sodobne elemente modelov Astona Martina spominjajo bočna ogledala, na katere je vplival One-77, in skulpturirani zadnji del, ki vključno s poklopnim krilcem in vrati prtljažnika izhaja iz aerodinamičnega profila Astona Martina DB11. Na strehi izstopa dvojni "mehurček", ki sega tudi v zadnjo šipo in avtomobilu da nezmotljivo zadnjo silhueto kot Zagatovo značilnost, ki izhaja iz potrebe po prostoru za dirkalni čeladi s čim manj vpliva na aerodinamiko avtomobila iz petdesetih let prejšnjega stoletja. Omeniti velja še notranjost, ki je v cenjeni maniri angleškega rokodelstva izdelana v kombinaciji ogljikovih vlaken in anilinskega usnja ter z značilnimi šivi v obliki črke "Z", ki izdaja Zagatovo vpletenost v projekt.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"