Aston Martin napoveduje 'sina Valkyrie'

14. 8. 2018 | Jure Šujica
Deli
Aston Martin napoveduje 'sina Valkyrie' (foto: Aston Martin)
Aston Martin

Če so prvotne napovedi omenjale avtomobil, ki bi predstavljal konkurenco Ferrariju 488 GTB in podobnim, so apetiti Aston Martina očitno nekoliko zrasli.

Avtomobilski navdušenci počasi začenjamo odštevati tedne in dneve do trenutka, ko bo na ceste zapeljal nov 'hiperšportnik', Aston Martin Valkyrie. Gre namreč za avtomobil, ki naj bi ob prihodu na trg prihodnje leto prestavljal meje verjetnega, ob tem pa gre za prvo sodelovanje med Aston Martinom in dirkaško ekipo formule 1, Red Bull. A sodelovanje se med njima po predstavitvi omenjenega avtomobila še ne bo končalo. V kotlu se namreč že kuha nov projekt.

Po poročanju britanskega avtomobilskega portala Autocar naj bi se obe britanski podjetji pripravili za vstop v nekoliko 'skromnejši' razred športnih avtomobilov. Sprva se je celo zdelo, da celo tja, kjer trenutno kraljujeta McLaren z modelom 720S in Ferrarijev 488 GTB. A kot kaže, gre še za nekaj več. 'Son of Valkyrie' ali Valkyriejin sin, kot je Andy Palmer, generalni direktor Aston Martina, poimenoval novinca, naj bi namreč prav tako imel sredinsko nameščen motor, z njim pa imajo apetite tudi v svetu avtomobilskega dirkanja. Na ceste naj bi sicer prišel že leta 2020.

»Nerad potrjujem namene za udeležbo na dirki za 24 ur Le Mansa pred uradno objavo pravilnika dirke. Izkušnje iz serije formule 1 so nas namreč naučile, da optimistične ideje in zamisli lahko hitro zvodenijo. Vendar pa nam je večina novosti na tem področju že znanih,« je za omenjeno spletno stran dejal Palmer. »Valkyriejin sin bo predstavljen ob ravno pravem času, in če to pomeni, da se bo meril z avtomobili, kot so LaFerrari, Porsche 918 in McLaren Senna, še toliko bolje.«

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja