Aston Martin pripravlja revolucijo v segmentu razkošnih križancev

10. 5. 2018
Deli
Aston Martin pripravlja revolucijo v segmentu razkošnih križancev (foto: Aston Martin)
Aston Martin

Trditev v bistvu velja za njihovo hčerinsko znamko Lagonda, ki so jo spomladi spet obudili, ko je na avtomobilskem salonu v Ženevi presenetila s študijo Vision Concept.

Zdaj je Aston Martin potrdil, da bodo razkošnega križanca znamke Lagonda tudi res izdelovali. Če bo šlo vse po načrtih, ga bomo na cestah videli leta 2021. Pravijo tudi, da bo Lagonda SUV prvi križanec, ki bo na voljo zgolj s pogonskim sklopom z ničelnimi izpusti, ohranil pa bo tudi vse atribute, ki so značilni za razkošno britansko znamko. Avtomobil ne bo le evolucija študije Vision Concept, ampak mu bodo namenili napredne tehnologije bližnje prihodnosti, kakršen bo najsodobnejši baterijski električni pogonski sklop, ki bo poganjal vsa štiri kolesa. O njegovih zmogljivostih ni bilo seveda še nič rečenega.

Kot pravi Astonmartinov glavni oblikovalec Marek Reichman, bo Lagondin križanec ohranil drzne linije študije, a bo tudi jasno pokazal, da je Lagonda sicer razkošna znamka, a je bila vedno trdno vpeta tudi v tehnološki razvoj. Zato bi radi s svojim križancem izdelali avtomobil, ki se bo vozil bolje od vseh tekmecev in bo s tem postavil tudi prihodnja merila v razredu razkošnih križancev.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja