Aston Martinov križanec se bo imenoval DBX

14. 11. 2018
Deli

Na teren se podaja tudi Aston Martin, in sicer s športnim terencem, ki ga že pošteno preizkušajo, izdali pa so tudi njegovo ime. Imenoval se bo DBX.

Aston Martinov glavni inženir Matt Becker se je s prototipom DBX-a podal kar na traso valižanskega relija, s čimer so namignili na to, da bodo novinca izdelovali v svoji novi tovarni v St. Athanu v Walesu. Čeprav so veliko preizkusov opravili že z računalniškimi simulacijami, se je z vožnjo v Walesu dejansko začela faza testov v realnem okolju, ko se bo moral Aston Martin DBX izkazati tako v strupenem mrazu Arktike kot tudi na žgoči vročini puščav Bližnjega vzhoda in višini alpskih prelazov ter upravičiti pričakovanja potnikov na nemških avtocestah.

DBX je za Aston Martin precejšen izziv še zaradi marsikaterih drugih lastnosti. Tako je denimo njihov prvi avtomobil, pri katerem se morajo spoprijemati z zahtevami terenske vožnje, prav tako denimo tudi z vleko prikolic, ob tem pa morajo ostati zvesti športnemu izročilu znamke.

Predstavitev Astona Martina DBX je predvidena za zadnjo četrtino leta 2019, torej čez dobro leto, kot omenjeno, pa ga bodo izdelovali v novi valižanski tovarni, kjer bodo sicer izdelovali električne modele Aston Martina.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja