Audi A3 TDI Clubsport Quattro

19. 5. 2008
Deli

Na 27. srečanju ob Vrbskem jezeru, ki bo potekalo konec maja, bo Audi predstavil študijo, ki ponazarja potencial tehnologije TDI. 2-litrski motor TDI v Audiju A3 TDI Clubsport Quattro razvije moč 165 kW (224 KM) in navor 450 Nm. Za pospešek od 0 do 100 km/h potrebuje samo 6, 6 s, največjo hitrost pa doseže pri 240 km/h.

Audi A3 TDI Clubsport Quattro samozavestno opozarja na svojo moč – na akustični način z izpušno cevjo, ki proizvaja globok zvok, na optični način pa z različnimi specialnimi karoserijskimi deli in detajli v notranjosti vozila. Dinamiko Audija A3 TDI Clubsport Quattro na zunaj poudarjajo aerodinamični elementi, kot je na primer velik zadnji spojler, in razširitve kolotekov, v notranjosti pa dirkaški školjkasti sedeži in odprta prestavna kulisa iz aluminija.

6-stopenjski ročni menjalnik in štirikolesni pogon Quattro moč prenašata na 20-palčna kolesa. Za zanesljivo zaviranje na sprednji premi skrbijo 6-batne zavorne čeljusti in keramični zavorni koluti. Voznodinamični sistem Audi drive select vozniku omogoča, da prosto prilagaja karakteristiko za plin, servo krmiljenje, mejo, pri kateri v vožnjo poseže elektronski stabilizacijski program (ESP), in način delovanja blažilnikov. Sistem blaženja vključuje Audi magnetic ride.

Foto: Audi

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"