Audi napovedal ukrepe v zvezi s sumljivimi dizli

10. 5. 2018 | Jure Šujica
Deli
Audi napovedal ukrepe v zvezi s sumljivimi dizli (foto: Audi)
Audi

V sklopu ukrepov je napovedal tudi nove vpoklice sumljivih vozil.

Pred dvema dnevoma je v avtomobilskem svetu znova završalo, ko je iz Nemčije prišla novica, da naj bi se Audi znašel pod drobnogledom nemškega urada KBA zaradi suma uporabe nedovoljene programske opreme za goljufanje na testih izpušnih plinov. Novico je takrat potrdilo tudi tamkajšnje ministrstvo za promet, zdaj pa se je na dogajanje odzval še Audi.

Čeprav KBA o napovedanem sestanku še ni podala dodatnih informacij, pa je Audijev generalni direktor Rupert Stadler po torkovi zaustavitvi dobave nekaterih izvedb modelov A6 in A7 na včerajšnjem srečanju delničarjev sporočil, da bo podjetje v kratkem predstavilo nadgradnjo programske opreme za dizelske motorje v omenjenih vozilih.

Stadler je ob tem dejal, da v zvezi z omenjeno problematiko tesno sodelujejo z oblastmi, hkrati pa je priznal, da so Audijevi inženirji pri snovanju motorja sicer naredili veliko napako, da pa nikakor niso namerno izdelali goljufive programske opreme. Posodobljena programska oprema bo zdaj nameščena v vsa nova vozila, poleg tega pa je Audi že napovedal vpoklic spornih 60 tisoč vozil, ki naj bi bila opremljena s sumljivo programsko kodo.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"