Audi povečuje proizvodnjo pred septembrsko uvedbo standarda WLTP

5. 8. 2018 | Jure Šujica
Deli
Audi povečuje proizvodnjo pred septembrsko uvedbo standarda WLTP (foto: Audi)
Audi

Tako bodo lažje izpolnili potrebe trga, ko se bo septembra zaradi testiranj proizvodnja vozil nekoliko zmanjšala.

Zadnje dni je ena izmed glavnih tem pogovorov v avtomobilski industriji, še posebno pa v koncernu Volkswagen, skorajšnja uvedba standarda WLTP. A medtem ko zaradi zamud pri testiranju novih vozil v največjem podjetju koncerna celo prekinjajo proizvodnjo, so se pri Audiju odločili za popolnoma nasprotno potezo, saj bodo v avgustu še nekoliko povečali proizvodnjo novih avtomobilov.

Tako kot pri Volkswagnu se namreč tudi pri Audiju spopadajo s težavami pri prilagajanju modelne palete novim standardom. A namesto da bi proizvodnjo zaustavili, jo bodo, kot omenjeno, pospešili. Nov standard, ki bo začel veljati s 1. septembrom, bo namreč veljal zgolj za vozila, izdelana po tem datumu, ne pa tudi za starejša, čeprav bodo ta v prodajne salone prišla šele pozneje.

Pri podjetju iz Ingolstadta ob tem dodajajo, da zaradi omenjenih načrtov pričakujejo močna nihanja v proizvodnji, kakor tudi pri dobavi in posledično količini vozil, ki jih bodo v vsakem trenutku imeli na zalogi. Hkrati bo v tem letu nekoliko višji del kapitala, namenjen oddelku za raziskave in razvoj, ki je sicer odgovoren za uvajanje standarda WLTP. V prvi polovici leta je podjetje kupcem dostavilo 949.282 vozil, kar je dobrih 40.000 več kot v enakem obdobju lani, z 31,18 milijarde evrov pa so se za 1,17 milijarde evrov zvišali tudi prihodki podjetja.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"