Audi Q6

26. 5. 2011
Deli
Audi Q6

Pri Audiju menda razvijajo tudi športni SUV, ki ga bodo zasnovali na platformi, ki jo že uporabljajo Volkswagen Touareg, Audi Q7 in Porsche Cayenne, po velikosti pa se uvrstil bo med Q5 in Q7.

Od prihodnjega Q5 naj bi prevzel prilagodljivo šasijo, od Q7 pa uporabo aluminijastih delov pri izdelavi karoserije. Oblikovno se bo kljub temu oddaljil od njiju, saj naj bi izhajal iz novih Audijev A5 in A7. V njem bo več kot dovolj prostora za štiri potnike, prtljažnik pa bo seveda precej manjši kot v Q7. Audi bi rad s Q6 prevzel predvsem del živahnega trga, ki ga na Kitajskem in v Ameriki monopolno zaseda BMW X6.

Audi sicer o možnosti izdelave Q6 menda razmišlja vsaj od leta 2006, ko je registriral njegovo ime, vendar do zdaj ni o njem objavil še nič zares določenega. O motorjih in pogonu seveda ne moremo reči nič konkretnega, vendar pa bi iz namigov v nekaterih poročilih lahko izluščili, da se bo pod motornim pokrovom med drugimi lahko skrival štirilitrski motor V8, ki mu bo k večji gospodarnosti in prijaznosti do okolja pomagal elektromotor, vsekakor pa se ne bomo zmotili, če povemo, da bo Q6 opremljen s štirikolesnim pogonom.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"