Audi Q8 je komaj prišel, a kaže, da kmalu ne bo več zastavonoša

28. 6. 2018 | Jure Šujica
Deli

To vlogo bo prevzel prihajajoči Q9, s katerim namerava Audi mešati štrene Range Roverju.

Komaj se je pri Audiju polegel prah po predstavitvi novega prestižnega športnega terenca Q8, ki je luč sveta ugledal na začetku tega meseca v kitajskem mestu Shenzhen, so že prišle informacije, da naj bi v Inglostadtu pripravljali novega križanca. Ta naj bi bil še nekoliko večji od modelov Q8 in Q7, nagovarjal naj bi kupce vozil znamke Range Rover, nosil pa naj bi ime Q9.

Da pred dobrimi tremi tedni predstavljeni Q8 ne bo prav dolgo v samem vrhu ponudbe Audijevih vozil, se je šušljalo že dlje časa, a je prvi mož Audija Rupert Stadler še do nedavnega izključeval možnost, da bi se to dejansko tudi zgodilo, pri tem pa poudarjal, da bodo kupci tisti, ki bodo določali usmeritev znamke. Stadlerja je medtem s prestola znamke za nedoločen čas odnesla afera, povezana z dizelskimi izpusti, njegove naloge pa v tem času opravlja član uprave Abraham Schot.

Kaže pa, da se je plošča zdaj obrnila. Po poročanju portala Autocar, ki naj bi bil v stiku z vodjo oblikovalskega oddelka Marcom Lichtejem, naj bi namreč le-ta dejal, da imajo v podjetju številne nove ideje, ob tem pa morebitnega prihoda Q9 ni zanikal. Nasprotno, pri Audiju naj bi že pripravljali avtomobil, katerega cena naj bi se gibala med 90 in 150 evrskimi tisočaki, s čimer bi se na trgu postavil v rang Range Roverja, s katerim naj bi se primerjal tako po udobju kot tehniki. Ali se bo to tudi dejansko zgodilo, bo treba počakati. A zgodovina je že večkrat pokazala, da avtomobilska podjetja, ko imajo vizijo izdelano do te mere, kot jo ima Audi za Q9, po navadi mislijo resno.

 

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja