Audi s posebno serijo R8 proslavlja desetletnico motorja V10

1. 3. 2019
Deli

Audi bo s posebno serijo 222 primerkov omejenega Audija R8 V10 Decennium proslavil deseti rojstni dan motorja V10. Prihaja v posebni motno sivi barvi in z bronasto obarvanimi podrobnostmi.

'Decennium' v imenu izhaja iz latinskega izraza za 'desetletje' in seveda kaže na desetletnico priljubljenega atmosferskega motorja V10, ki vse to obdobje poganja tudi Audija R8. Jubilejni primerek prihaja v motno sivi barvi Daytona Grey, na voljo je le kot kupe, stružena 20-palčna platišča in sesalni razdelilnik motorja pa so pobarvani v motno bronasto barvo. Sprednji spojler, bočni pragovi in difuzor na zadku so v sijajno črni barvi, črni so tudi Audijevi obroči in druge oznake, nekateri deli pa so tudi v videzu ogljikovih vlaken. V paket je vključena prevleka za avtomobil z bronastimi našitki 'Decennium'.

Notranjost je povsem v črni barvi s sijajnimi poudarki v videzu ogljikovih vlaken, črne sedeže pa krasi kombinacija črnih in bakrenih šivov. Bakreni šivi so tudi na prestavni ročici in volanskem obroču, prav tako pa tudi naslonu za roko in oblogah vrat. V notranjosti je več logov posebne serije, logo 'Decennium' pa na tla projicirajo odprta vrata. Ureditev voznikovega prostora je sicer takšna kot pri drugih Audijih R8.

Pod motornim pokrovom seveda najdemo 5,2-litrski atmosferski motor V10, tokrat v najmočnejši različici z močjo 620 'konjev' in navorom 580 njutonmetrov, ki poskrbi za pospeške v 3,1 sekunde do 100 kilometrov na uro.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja