Audi RS 3 Sportback

10. 12. 2010
Deli

Po kar nekaj krogih, ki so jih testni vozniki naredili na znameniti stezi Nordschleife z najzmogljivejšim Audijem A3, so v Ingolstadtu napovedali novega člana družine Audijevih superšportnikov tudi uradno. Novi kralj serije A3 je RS 3 Sportback, pevratna kombilimuzina s petvaljnim prisilno polnjenim bencinskim motorjem moči kar 250 kilovatov in 450 Nm navora.

Od 0 do 100 kilometrov na uro RS 3 Sportback po zaslugi sedemstopenjskega menjalnika S tronic in štirikolesnega pogona quattro pospeši v izredno hitrih 4, 6 sekunde. Tovarna obljublja še povprečno porabo le 9, 1 litra goriva na 100 kilometrov in kar 19-palčna platišča. Pri varčevanju z energijo mu pomaga tudi regeneracija zavorne energije. Da je RS 3 Sportback A3, s presežki dokazuje tudi njegova zunanja podoba, ki že na daleč kriči po športnosti.

Njegova največja hitrost je elektronsko omejena na 250 kilometrov na uro. Karoserija je bolj toga, koloteki so povečani, volanski servo je bolj neposreden. Hlajeni zavorni koluti spredaj merijo 370, zadaj pa 310 milimetrov. Stabilizacijski sistem Audija RS 3 Sportback je povsem izklopljiv, ima pa tudi športni program. V Nemčiji bo novinec stal od 49.900 evrov.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"