Novi Audi RS3 je 400-'konjska' limuzina

2. 10. 2016
Deli

Audi je v Parizu predstavil najmočnejšega predstavnika modela A3, Audi RS3, ki je prva limuzina spodnjega srednjega razreda s silovito oznako.

Je tudi prva Audijeva limuzina z oznako RS s prečno vgrajenim turbobencinskim petvaljnikom 2,5 TFSI, ki razvija največjo moč 400 'konj' in navor 480 njutonmetrov, ki je na voljo v širokem razponu med 1.7'' in 5.850 vrtljaji na minuto. Audi RS3 z njim do 100 kilometrov na uro pospešuje le 4,1 sekunde, največja hitrost pa je elektronsko omejena na 250 kilometrov na uro, na posebno zahtevo pa jo je mogoče dvigniti na 280 kilometrov na uro. K silovitimi zmogljivostim pripomoreta tudi sedemstopenjski menjalnik z dvojno sklopko S tronic in stalni štirikolesni pogon Quattro, k dobri legi na cesti pa tudi za 25 milimetrov nižje podvozje od tistega v običajnem A3.

Pripomočke za varnost, pomoč vozniku, informacije in razvedrilo si RS3 seveda deli z drugimi Audiji, z določenimi dodatki, kot je denimo prilagajanje zvoka petvaljnega motorja v skladu z voznim razpoloženjem.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja