Audi se bo povsem angažiral v Formuli E

7. 7. 2017
Deli

Audi, ki je v prvenstvu električnih avtomobilov Formuli E že doslej sodeloval z ekipo ABT Schaeffler Audi Sport, se bo z novo še bolj angažiral v prvenstvu in na dirkah prevzel štartne položaje ekipe ABT Sportsline.

S tem se sodelovanje ne bo prekinilo, ampak Audi le prevzema glavno vlogo v ekipi, v kateri bo sodeloval tako z ABT Sportsline, ki bo zanj še naprej pripravljal dirkalnike za električna prvenstva, kot tudi s tehnološkim partnerjem Schaefflerjem, s katerim trenutno razvijajo novi pogonski sklop, ki ga bodo vgradili v dirkalnike za prihodnjo sezono Formule E. Audi bo s tem postal prvi avtomobilski proizvajalec, ki se bo povsem aktivno vključil v prvenstvo, ki pa se bo odslej imenovala Audi Sport ABT Schaeffler.

Audi, ABT in Schaeffler so sicer v Formuli E sodelovali vse od začetkov leta 2014. Ekipna voznika Daniel Abt in Lucas di Grassi sta ekipi v tem obdobju na 29 dirkah zagotovila 23 uvrstitev na zmagovalne stopnice, med katerimi je bilo tudi pet zmag, trenutno pa se poteguje tudi za zmago v prvenstvu.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja