Audi z aprilom vendarle z novim vodstvom

15. 11. 2019 | Jure Šujica
Deli
Audi z aprilom vendarle z novim vodstvom (foto: Audi)
Audi

Novi generalni direktor velja za izkušenega človeka v avtomobilski industriji, ki se je doslej - tudi v motošportu - kalil pri Mercedes-Benzu in pozneje vodil tudi BMW.

Nemško avtomobilsko podjetje in del koncerna Volkswagen Audi bo, kot kaže, končno dobil novega stalnega generalnega direktorja. To bo po pričakovanjih Nemec Markus Duesmann, ki bo na tem položaju nadomestil 58-letnega začasnega direktorja Brama Schota. Ta je na položaj prišel pred dobrim letom dni, ko je po hitrem postopku na položaju zamenjal Ruperta Stadlerja, za katerega so nemški preiskovalci odredili pripor, saj naj bi bil vpleten v nepravilnosti pri aferi dieselgate. Sojenje v tej zadevi še ni končano.

Da bo Duesmann nadomestil Schota, se je sicer začelo namigovati že pred več kot letom, po prvotnih napovedih pa naj bi položaj generalnega direktorja zasedel že v začetku letošnjega leta, o čemer smo pisali tudi v Avto magazinu. Do tega naposled ni prišlo, saj ni bilo jasno, ali bo BMW Duesmanna prepustil Audiju brez kakršnihkoli posledic ali odkupnin. Po zadnjih informacijah naj bi do tega naposled le prišlo s prvim aprilom prihodnje leto.

Menjava na čelu znamke oziroma izbira novega generalnega direktorja je sicer zanimiva tudi zaradi njegove dosedanje kariere. Markus Duesmann je namreč že tretji visoki uradnik, ki je v upravni odbor katerega izmed podjetij koncerna Volkswagen prišel po odhodu z BMW. Prvi med njimi je bil prav zdajšnji generalni direktor koncerna Herbert Diess. V Wolfsburg je prišel julija 2015, torej tik pred izbruhom omenjene afere, zaradi česar je moral nedavno tudi sam stopiti pred preiskovalce. A za zdaj še brez posledic.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja