Audiju Q8 se bodo pridružili Q4 in trije novi elektrificirani modeli

2. 6. 2017
Deli
Audiju Q8 se bodo pridružili Q4 in trije novi elektrificirani modeli (foto: Audi)
Audi

Audijev upravni odbor je na generalni skupščini Audijevih delničarjev v Neckarsulmu objavil, da bo Audi precej razširil svojo paleto, saj se bo novemu Audiju Q8 kmalu sledil kupejevski križanec srednjega razreda Audi Q4, novi bodo tudi trije elektrificirani modeli znamke E-Tron,do prihodnjega poletja pa bodo pomladili tudi pet 'ključnih ' modelov.

Audija Q8 in Q4 bosta na ceste po načrtih zapeljala do leta 2019. Do leta 2020 bodo predstavili tri nove električne modele, potem pa postopoma električne ali hibridne različice uvedli v vse ključne segmente. Med prenovljenimi modeli bosta še letos Audija A8 in A7, ki ju bodo predstavili 11. julija na Audijevem srečanju v Barceloni. Do leta 2025 naj bi predvidoma v Audijevi prodaji bila tretjina avtomobilov električna ali hibridna.

 Že aprila so s Porschejem sklenili pogodbo o razvoju skupne platforme za elektrificirane avtomobile, razvijali pa bodo tudi digitalne storitve myAudi. Do leta 2021 naj bi bila za vgradnjo v majhnih serijah pripravljena tudi tehnologija za avtonomne mestne avtomobile.