Autobest nagrajuje prihodnje avtomobilske zvezde: prvi je VinFast

3. 10. 2018
Deli

Žirija Autobesta (član je tudi naš urednik Dušan Lukič) je na avtomobilskem salonu v Parizu prvič podelila novo nagrado 'A Star is Born. BY AUTOBEST', ki jo bodo od zdaj podeljevali novim obetavnim podjetjem v avtomobilski industriji. Prva jo je prejela nova avtomobilska znamka VinFast, ki prihaja iz Vietnama.

Za nagrado se bodo lahko potegovale popolnoma nove avtomobilske znamke, nove znamke mobilnostnih rešitev in nova tehnološka podjetja. Pravila za podeljevanje nagrad bodo zelo natančna, saj bo moralo podjetje, ki se bo zanjo potegovalo, članom žirije Autobest omogočiti ogled njenih prostorov in proizvodnih zmogljivosti, sledila pa bo natančna analiza projekta z vseh vidikov, od industrijske do prodajne in oblikovne, prav tako bodo člani žirije preverili osebje in finančne vire podjetja.

Prvi dobitnik nagrade 'A Star is Born. BY AUTOBEST' je vietnamska avtomobilska znamka VinFast, ki se premierno predstavlja v Parizu in velja za najzanimivejšo novo znamko, enako pa velja za njene avtomobile. Na salonu so predstavili dva nova modela, še dva jima bosta sledila kmalu, prodaja pa bo v Vietnamu stekla le dobri dve leti od popolnih začetkov znamke. Autobest je o znamki pripravil tudi ekskluzivno reportažo, ki jo boste lahko prebrali v novembrski številki Avto magazina.

»VinFastu je uspelo nekaj izrednega,« pravi predsednik Autobesta Dan Vardie. »V Vietnamu so razvili dva nova avtomobila in zgradili izjemen novi proizvodni kompleks – in podjetje je bilo ustanovljeno šele pred enim letom. Še bolj osupljivo je, da načrti in ambicije podjetja segajo nad vzpostavitev avtomobilske tovarne. Lastnoročno namreč vzpostavljajo status Vietnama kot mednarodnega proizvajalca avtomobilov, zato smo se odločili, da jim podelimo prvo priznanje 'A Star is Born. BY AUTOBEST'.«

Direktor VinFasta James DeLuca je dodal: »Na avtomobilskem salonu v Parizu smo hoteli predvsem Vinfast predstaviti svetu. Do zdaj so bili odzivi na naša avtomobila izjemni. Priznanje tako spoštovane mednarodne skupine novinarjev, kot je Autobest, je fantastična nagrada za trdo delo in zavzetost vseh v VinFastu.«

Več o VinFastu pa v ekskluzivni reportaži v Avto magazinu, ki bo izšel 8. novembra.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"