Avant2Go in BTC City Ljubljana razvijata nove storitve trajnostne mobilnosti

28. 11. 2016
Deli

Družba BTC in podjetje Avant car sta odprla štiri nova postajališča za souporabo električnih vozil Avant2Go v BTC Cityju Ljubljana.

Gre za del sodelovanja na področju spodbujanja trajnostne mobilnosti skladno s konceptom »BTC City Living Lab«. Ta predstavlja prostor za testiranje digitalnih, inovativnih in trajnostnih rešitev s področja pametnega upravljanja mest.

Poleg odprtja postajališč sta družba BTC in podjetje Avant car poskusno uvedla znižano minimalno ceno za souporabo vozil Avant2Go. Namesto minimalno treh do petih evrov za vožnjo (odvisno od vozila) najnižja cena souporabe v primeru prevzema in vračila v BTC Cityju Ljubljana znaša zgolj od 0,9 do 1,5 evra (odvisno od vozila). S cenovno dinamiko partnerja obiskovalcem omogočata ugodnejše in hitrejše premagovanje razdalj ter lažji dostop do mikrolokacij na tem območju.

Naslednji korak sodelovanja je vzpostavitev pilotnega car sharing projekta za podjetja (corporate car sharing), kjer bodo podjetja iz Kristalne palače (med njimi Boston Consulting Group, Merck Sharp & Dohme, BMW Group Slovenija in druga) s pomočjo souporabe kolektivno nižala izpuste in stroške svoje mobilnosti. Avant2Go predstavlja bo v naslednjih dneh obstoječim 14 lokacijam dodal 3 nove, in sicer na parkirišču gostilne in pizzerije Jurman (s čimer je vzpostavljena povezava za stanovalce Fužin), na Letališki cesti pred podjetjem Comtrade (v bližini obvoznice, znotraj poslovne cone, kjer deluje več podjetij) in ob Šmartinski cesti pred BTC Cityjem. Do konca leta je napovedujejo še med 5 do 10 novih lokacij.

V floto bodo dodali nova vozila znamk BMW, Renault in Smart z daljšim dosegom. Ker so nekatera Avant2Go postajališča locirana za zapornico, so razvijalci z namenom lažjega prevzemanja in vračanja vozil v njihovo aplikacijo vključili možnost dviga zapornice s preprostim pritiskom na gumb, ko je uporabnik v neposredni bližini.

Za decembrske dni so pripravili še akcijo, v kateri novim uporabnikom omogočajo, da k storitvi pristopijo po posebni ceni 29 evrov, ki vključuje registracijo in izobraževanje. V decembru bo omogočen tudi način plačevanja z Moneto, s čimer se bo poleg novih lokacij ob študentskih domovih in fakultetah, storitev približala tudi študentom.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"