Avant2Go uvaja možnost večdnevnih najemov vozil

22. 2. 2019 | Jure Šujica
Deli

Tovrsten sistem bo strankam omogočal eno- ali večdnevni najem vozil po vnaprej določeni tarifi in brez omejitve kilometrov, kar je še posebej priročno za večdnevne izlete.

Ljubljansko podjetje Avant2Go velja za enega izmed pionirjev na področju souporabe (električnih) avtomobilov v Sloveniji. In ker je, kot vse kaže, zanimanje za tovrstne storitve pri nas čedalje večje, se tudi njihova ponudba vztrajno širi. Po celotni državi tako vozila ponujajo na skupno 60 lokacijah. Zdaj v svoj 'portfelj' storitev dodajajo pomembno novost, saj bodo strankam ponudili možnost večdnevnega najema električnih vozil.

Tako imenovani električne Rent-a-car bodo vzpostavili na željo številnih uporabnikov, ki so želeli tovrstno vozilo najeti za nekoliko dlje časa in ga poleg skoka v mesto ali do različnih opravkov uporabiti tudi za kakšen večdnevni izlet ali službena potovanja doma in v tujini. Pri tem pa postopek nekajdnevnega najema avtomobila ni povsem nič bolj zahteven ali drugačen kot pri najemu vozila za en dan ali le nekaj ur.

Za uvedbo dnevnega ali večdnevnega najema so pri Avant2Go tako uvedli blokado na sistemu za zaračunavanje stroškov. Ti bodo tako navzgor omejeni in bodo odvisni le od tipa vozila, ki ga bo stranka najela. V primeru najema Smarta Electric Drive bo ta znašala 39 evrov, Renaulta Zoe 49 evrov, e-Golf 59 evrov, najdražji pa bo najem BMW i3, za katerega bo treba odšteti 69 evrov dnevno. Pomemben podatek pri tem je, da bo količina prevoženih kilometrov neomejena.