Avto katalog 2011 - ponovno pred vami

2. 11. 2010
Deli

Avto katalog je znova popolnoma nov, svež in najbolj informativen pregled stanja na trgu novih avtomobilov z vsega sveta.

Izide vsako leto in tistim, ki ga redno kupujete in hranite, pomeni časovni stroj. Ta popelje nazaj, v čase, ko se ni toliko govorilo o izpustih škodljivih snovi, v čase, ko so se električni avtomobili zdeli kot nekaj iz znanstvenofantastičnih filmov.

A električarji so vse bližje, in če živite v pomembni državi, kar Slovenija v svetovnem avtomobilskem pogledu ni, si električarja že lahko kupite v bližnjem salonu. Recimo Teslovega Roadsterja, športnika, ki je gost tudi na cestah na sončni strani Alp.

A bolj kot drag ameriški športnik brez izpusta CO2 bo Slovence, vajene Toyotinih Priusov, zanimala peščica malih električnih avtomobilov za vožnjo po mestu. Tu nastopijo trojčki Mitsubishijevega izvora, Mitsubishi i-MiEV, Peugeot iOn in Citroën C-Zero, ki so že naprodaj ali bodo v prihodnjih mesecih.

Takrat se bo začela tudi evropska prodaja električno gnanega Nissana Leafa. Japonska kombilimuzina naj bi na stari celini postala številka ena med električarji in prvi velikoserijski električni avtomobil na svetu. Skrajšano, Leaf naj bi bil novi Prius.

Če boste v zadnjih Avto katalogih prešteli število električnih avtomobilov in to primerjali s številom električarjev v letošnjem, boste ugotovili, da jih je čedalje več. Avtomobilski svet je zavil v električno ulico, za katero še ne vemo, ali je sploh prava.

Avtomobilske tovarne, podprte s šopi državnih evrov za preizkušanje novih tehnologij, prijaznejših do okolja, trdijo, da so električni avtomobili prihodnost. Ali je res tako, bo seveda pokazal trg.

Dejstvo je, da je, kar zadeva z okoljevarstvom povezane avtomobile, Avto katalog 2011 prelomen, saj boste že v Avto katalogu 2012 našli še večjo ponudbo električnih avtomobilov in prihodnje leto odšli v kar nekaj avtomobilskih salonov, ki jih bodo ponujali.

No, prednaročila za vsakodnevno uporabne električarje že sprejemajo. Stopili smo skozi vrata nove dobe – dobrodošli.

Uredništvo Avto kataloga

Vsebina

3 Uvodnik

6 Elektroavtomobili in hibridi

Pomembni koncepti in serijski primerki

17 Serijski avtomobili z vsega sveta

163 Tehnični podatki

Tehnični podatki serijskih avtomobilov z natančnimi poštnimi in internetnimi naslovi tovarn ter kontakti slovenskih zastopnikov

256 Eksoti

Avtomobili z vsega sveta, ki obstajajo le v enem primerku ali zelo majhni nakladi

280 Zadnje novosti

288 Cenik novih avtomobilov v Sloveniji

Avto katalog 2011 je na prodajnih policah od 2. novembra 2010.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja