Avtomobilski salon v New Yorku bo gostil tudi novega Subaruja Foresterja

14. 3. 2018 | Jure Šujica
Deli

Avtomobil se bo vsaj delno zgledoval po konceptu Viziv.

Čeprav se vročica okrog ženevskega avtomobilskega salona še ni povsem polegla – novinarske konference so že končane, za obiskovalce pa bo salon odprt do konca tega tedna – pa se avtomobilski svet že pripravlja na prihajajoči salon, ki se bo začel ob koncu tega meseca. Po napovedani predstavitvi pete generacije Toyote Rav4, ki bo luč sveta zagledala na tiskovni konferenci 28. marca, pa je zdaj svojo premiero na isti dan napovedala še ena japonska znamka, Subaru.

Subaru bo na salon pripeljal novo izvedbo modela Forester, ki pa se bo tako kot prej omenjeni Rav4 21 let po predstavitvi prve predstavil že v svoji peti generaciji. Pri tej pa so snovalci še nekoliko bolj skrivnostni kot pri Toyoti. Napoved predstavitve so pospremili zgolj z eno fotografijo zadnjega desnega dela vozila, kjer vidimo napis Forester in žaromet v obliki črke C, povzet po prototipu z imenom Viziv-7. Gre za koncept, predstavljen novembra leta 2016 v Los Angelesu, zato ne bi bilo presenečenje, če bi novinec v celoti ali pa vsaj v glavnem prevzel njegovo podobo.

Malo je o novincu znanega, tudi kar se tiče motorne ponudbe in drugih elementov v notranjosti. Vseeno pa je znano to, da bo avtomobil narejen na enaki osnovi kot zadnja generacija modela Impreza, pri kateri so uporabili Subarujevo prilagodljivo platformo SGP. Za pogon bodo, jasno, skrbeli štirivaljni boksarski motorji, pričakuje pa se tudi uporaba brezstopenjskega avtomatskega menjalnika in zadnja generacija asistenčnih varnostnih tehnologij Eyesight.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja