B-Max je Autobest 2013

14. 12. 2012
Deli
B-Max je Autobest 2013

Potem ko je žirija Autobest v začetku oktobra 2012 že podelila tri nagrade (Companybest za Fiat Automobili Srbija, Designbest Laurensu van den Ackerju in Technobest Range Roverju), so zdaj znani tudi drugi zmagovalci.

Smartbest si je prislužil cenovno ugoden, a kljub temu praktičen Media NAV, Dacijin navigacijski sistem. Safetybest pripada Volkswagnovemu Multicollision Brake Systemu (predstavljen prvič v Golfu 7), Andrew Palmer (predsednik Nissana) pa je Manbest 2012. Ecobest leta 2012 je koncern PSA (uporaba 'zelenih' pogonskih tehnologij v široki paleti ponudbe), Sportbest pa športna ekipa Chevrolet WTCC, ki je dokazala, kako se lahko na vročem asfaltu uspešno kosa s prestižnejšimi športnimi imeni.

Najprestižnejšo nagrado, Autobest 2013, je prejel Fordov B-Max (830 točk), ki je prehitel Škodinega Rapida (736) in Peugeota 301 (662). Slednjega je na prvo mesto postavil le en žirant, medtem ko je Fiatov 500L (638) dosegel prvo mesto kar pri petih, a mu vseeno ni uspelo stopiti na stopničke. Na zadnjem mestu med finalisti je Lodgy (636), a le dve točki za Fiatom.

Ford B-Max si je nagrado prislužil zaradi inovativnosti pristopa k zasnovi, ki hkrati tudi močno prispeva k uporabnosti. B-Max je ena boljših interpretacij malega avtomobila, ki kljub 'majhnosti' ponuja dovolj prostora za družino in njene potrebe, hkrati pa je tudi trendnega videza. Poleg tega ga (lahko) poganjajo sodobni turbobencinski motorji, ki imajo odlične lastnosti, še zlasti pa so prepričljivi pri prožnosti.

Nagrade Autobest bo žirija podelila konec januarja. (VK)

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"