Bliža se Wings for Life World Run

4. 3. 2014
Deli

Manj kot dva meseca je do pričetka enega največjih globalnih tekaških tekmovanj do sedaj – Wings for Life World Run!

V nedeljo, 4. maja 2014, bo ob istem času po celem svetu startalo na tisoče tekačev. V nasprotju z drugimi tekaškimi tekmovanji tukaj ciljna črta ne bo statična, temveč bo tekmovalce lovila z zasledovalnim vozilom, ki bo startalo pol ure po startu za tekače in neprestano pospeševalo.

Ko bo vozilo tekmovalca prehitelo, bo to zanj pomenilo konec tekmovanja. Zadnji moški in zadnja ženska tekmovalka na celem svetu, ki bosta še uspešno bežala pred vozilom, bosta imenovana za svetovna prvaka. Ker bo tekaško tekmovanje ob istem času potekalo po celem svetu, se bodo tekači srečevali z različnimi podnebji, vremenom, svetlobo in terenom.

Pri nas se bo tek pričel točno opoldne, ob 12h, na Kongresnem trgu v Ljubljani in nadaljeval v smeri Domžal, Kamnika, Kranja in Škofje Loke.

Udeleženci tekmovanja Wings for Life World Run si poleg premikajočega se cilja delijo še eno stvar - namen. Tekli bodo za tiste, ki tega ne morejo. Startnina v višini 30 EUR bo namreč v celoti namenjena neprofitni fundaciji Wings for Life, ki je bila ustanovljena leta 2005 in ki skuša najti zdravilo za poškodbe hrbtenjače.

Na tek se lahko prijavite kot posamezniki in v kolikor si želite zagotoviti personalizirano štartno številko, to lahko storite do 23. 2. Za podjetja pa je na voljo možnost, da kupijo paket startnin za svoje zaposlene. Prijave so možne do 21. aprila.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja