BMW 3.0 CSL Hommage R - spomin na ameriške uspehe

15. 8. 2015
Deli

BMW je za nastop na srečanju Concours d'Elegance Pebble Beach pripravil novo različico študije BMW 3.0 CSL Hommage, ki smo jo spomladi spoznali ob Comske jezeru. Nosi kratico R, spominja pa na leto 1975, ko so Bavarci ustanovili BMW od North America, svojo prvo uradno podružnico izven Evrope.

To je bilo tudi leto, ko je BMW Motorsport debitiral v ameriški dirkalni seriji IMSA. Z dirkalnim BMW 3.0 CSL so zmagali na dirki 24 ur Sebringa, potem pa zabeležili vrsto zmag, vključno z dirko na dirkališču Laguna Seca, ki je le dobrih dvajset kilometrov oddaljeno od Pebble Beach, in osvojili tudi tovarniško prvenstvo.

Študija BMW 3.0 CSL Hommage R s shemo v barvah oddelka BMW Motorsport in številko 25 spominja ravno na uspešni dirkalnik iz sedemdesetih let. V enakih barvah je tudi voznikova obleka, ki so jo izdelali pri Pumi in voznika povezuje z avtomobilom. Oblikovalci so se spomnili celo podrobnosti, kakršne so nalepke "Bavarian Motor Works" na vetrobranskem steklu in zadnji šipi ter vizirju voznika, ki delujejo tudi kot head-up zaslon. V notranjosti izstopa svetleči napis na lesenem delu armaturne plošče, ki spominja na zmago v Laguni Seci maja 1975.