BMW bo z X7 zapolnil nišo v svoji razkošni ponudbi; napoveduje ga študija BMW Concept X7 iPerformance

9. 9. 2017
Deli

BMW je za frankfurtski salon pripravil študijo razkošnega športnega terenca BMW Concept X7 iPerformance, s katero bo zapolnil praznino v vrhu svoje ponudbe. Seveda bo serijski izdelek nosil ime BMW X7.

BMW Concept X7 iPerformance, ki je nastajal v okviru strategije NUMBER ONE  > NEXT, je študija razkošnega športnega terenca za šest potnikov, ki jim je na voljo zelo razkošno urejen bivalni prostor z vrhunskim infozabavnim sistemom. Na to namiguje tudi s spektakularno zunanjostjo, izstopajočimi dimenzijami in skrbno premišljenimi proporcami karoserije, ki odraža tudi veliko mero dinamike, ki se spodobi za bavarsko avtomobilsko znamko.

Kot pravijo pri BMW, notranjost s svojo prostornostjo, sofisticiranostjo in udobjem presega vse njihove dosedanje modele, digitalna oprema pa omogoča tudi visoko stopnjo personalizacije. Voznikov delovni prostor bo kljub temu takoj znan tistim, ki so kdaj vozili BMW. Armaturno ploščo,sredinsko konzolo in vrata so oblikovali tako, da objamejo voznika in mu omogočijo odličen pogled na cesto, kot tudi na delovno okolje, ki je kljub izčrpni opremi urejeno precej minimalistično in pregledno. Podatki se prikazujejo na 12,3-palčnih instrumentnem zaslonu in osrednjem zaslonu, ki sta tesno skupaj, da dajeta občutek enotnega zaslona, stikala in ročice za upravljanje pa so natanko tam, kjer jih lastniki BMW-jev pričakujejo.

O pogonu sicer je bilo rečeno le to, da gre za priključno hibridno kombinacijo tehnologije eDrive in bencinskega motorja BMW TwinPower Turbo, ki omogoča tudi električno vožnjo. Domnevamo lahko, da je enak priključno hibridnemu pogonu, ki ga poznamo iz BMW 740e iPerformance in razvija sistemsko moč 326 'konjev' (240 kW) in navor 500 njutonmetrov.

 

 

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja