BMW Connected Drive - inteligentna povezljivost

13. 5. 2015
Deli

Sklop Elementov za inteligentno povezljivost BMW Connected Drive v BMW-jih nove serije 1 poleg že znanih funkcij obsega dodatne možnosti za optimiziranje udobja in varnosti ter uporabe info-zabavnostnih funkcij. Teh je več kot dovolj.

V osnovni opremi novega BMW-ja serije 1 je zato ključna v vozilo vgrajena SIM kartica, ki je potrebna za inteligentni klic v sili in funkcije BMW TeleServices, ki so prav tako vključene v osnovno opremo. SIM kartica omogoča tudi za dostop do spletnih storitev BMW ConnectedDrive iz paketa dodatne opreme, v katere so vključeni spletni portal BMW Online ter osebne informacijske storitve Concierge Services, Remote Services in Real Time Traffic Information. Z njimi je povezan tudi navigacijski sistem Business, uporabniki pa lahko v soje avtomobile preko različnih aplikacij integrirajo še celo vrsto storitev iz razširjene ponudbe nove BMW-jeve serije 1.

Aplikacije v okviru storitev BMW ConnectedDrive odpirajo lastnikom BMW-jeve serije 1 nove možnosti na področju informacij, komunikacije in zabave. Na voljo jim je tudi trgovina BMW ConnectedDrive Store, v kateri si lahko omislijo aplikacije po lastni želji in jih že čez nekaj minut tudi uporabijo. Aplikacije za avtomobile in mobilne telefone obsegajo mrežo radijskih funkcij, uporabo družbenih omrežij in zabavnih vsebin. Vsebine so na voljo tudi preko spletne storitve Online Entertainment, preko katere lahko dostopajo kar do 22 milijonov naslovov z najrazličnejših področij.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja