BMW-ju podeljen prvi Zeleni znak

26. 5. 2009
Deli

Člani društva Planet Zemlja so danes obiskali sedež podjetja BMW Group Slovenija in podelili prvi Zeleni znak akcije Planetu Zemlja prijazno vozilo 2009 za zmanjšanje povprečnih emisij vseh modelov vozil BMW prvič registriranih v Sloveniji januarja, februarja in marca 2009.

V utemeljitev priznanja so zapisali, da je družba BMW zadnja leta intenzivno razvijala motorne različice in pričela z vgrajevanjem sistema EfficientDynamics, ki zmanjšuje emisije ter porabo goriva, v večino modelov vozil. Ta poslovna politika se je izkazala za pravo. V nasprotju z nekaterimi konkurenti, so pri BMW očitno uspeli storiti sistemski korak naprej k zmanjšanju emisij vozil, ki so registrirana in dejansko vozijo po slovenskih cestah.

Ob zahvali za priznanje je direktorica marketinga družbe BMW Group Slovenija gospa Barbara Uranjek potrdila ugotovitve analize v Sloveniji, saj je poudarila, da po svetu vozi že približno milijon dvesto tisoč vozil BMW s sistemom EfficientDynamics.

Zeleno glineno skulpturo na lesenem podstavku, ki simbolizira Zeleni znak akcije, je izdelala mlada slovenska umetnica Andrejka Štenkler. Vse skulpture, ki jih bodo prejeli nagrajenci akcije so unikati. V prihodnjih dneh bodo podelili Zelena znaka akcije še Toyoti za modela IQ in Prius ter Fordu za model Kuga.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"