BMW ofenzivno na LA Motor Show 2013

10. 11. 2013
Deli

Na letošnjem avtomobilskem salonu v mestu angelov, ki bo potekal od 22 novembra do 1 decembra, bo BMW predstavil številne novosti.

Potem ko sta svetovno premiero v Frankfurtu doživela BMW i3 in i8, bosta uradno predstavljena tudi na ameriškem trgu. Svetovno premiero pa bo doživela kabrioletska različica serije 4. V manj kot dvajsetih sekundah se odpre tridelna zložljiva trda streha, kot kabriolet pa je serija 4 seveda zelo privlačen avtomobil za marsikatero toplo ameriško mesto. Ob vstopu na trg bosta za ta model na voljo bencinska štirivaljnik in šestvaljnik ter dizelski štirivaljnik z razponi moči od 135 kW oz 184 'konj' do 225 kW oz 306 'konj'.

Seveda je ameriški trg več kot dovzeten za BMW X5,ki se v svoji tretji generaciji predstavlja z rahlo dodelano in predvsem aerodinamično optimizirano obliko, do 90 kilogramov nižjo maso ter številnimi inovacijami iz sklopa BMW ConnectedDrive. Novi BMW X5 je sedaj še bolj luksuzen in raznovrsten, hratise ponaša z večjo zmogljivostjo in še varčnejšo porabo goriva.

BMW Concept X4 je seveda nadaljevanje zgodbe večjega brata x6. Pri BMW-ju pravijo, da Concept X4 vstopa na prizorišče s povsem samosvojim karakterjem, a se seveda pridružuje že uveljavljenim modelom X, torej gre po poti BMW X5, BMW X3, BMW X1 in BMW X6.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"