BMW serije 1 - opremljen za užitek v vožnji

11. 5. 2015
Deli

Novi BMW serije 1 v svoj avtomobilski razred vnaša dodatno mero užitka v vožnji, čemur je kos tako z osnovno kot tudi z dodatno opremo.

Opremo, ki bi jo sicer pričakovali v avtomobilih višjih razredov, si lahko omislite kar v vseh paketih. Že kar samoumevno se nam zdi, da so se na seznamu osnovne opreme daljinsko zaklepanje, zagon motorja brez ključa, električno upravljanje bočnih stekel in gretje zunanjih ogledal, stikala za uravnavanje vozne dinamike, samodejna klimatska naprava, vzdolžno in višinsko nastavljiv usnjeni volanski obroč, tipalo za dež z samodejnim nadzorom dnevnih luči, varnostne blazine in avtoradio s priključki za dodatne naprave, a se seznam tu ne konča.

Serijski je namreč tudi operacijski sistem iDrive s 6,5-palčnim zaslonom , krmilnikom na sredinski konzoli, gumbi za neposredno upravljanje menijev in gumbi za neposredni dostop do najljubših funkcij. V osnovno opremo so vključeni tudi športni prikazovalniki trenutne moči in navora motorja na armaturni plošči, ki dopolnjujejo običajne instrumente pred voznikom.

Paket Advantage osnovnemu modelu doda še multifunkcijske gumbe na volanskem obroču, možnost prostoročnega klicanja z vmesnikom USB, nadzor nad hitrostjo z možnostjo zaviranja, parkirnega pomočnika in še kaj, od bolj vsakdanjega k športnemu značaju pa napredujejo paketi Urban line, Sport line in M Sport, ki športno naglasi živahno vodljivost in dinamični slog vožnje.

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel