BMW serije 8 prihaja 15. junija

7. 4. 2018 | Jure Šujica
Deli

Slovesna predstavitev bo potekala na vztrajnostni dirki za 24 ur Le Mansa.

Se ga spomnite? Pred časom se je popolnoma zamaskiran pred-produkcijski prototip vozil po Ljubljani in lovil poglede mimoidočih. Govora je jasno o BMW-ju Serije 8. Kasneje ga je BMW za promocijske namene že deloma 'slekel' maskirne folije, konec januarja pa je dirkaška različica M8 GTE nastopila tudi na vztrajnostni dirki za 24 ur Daytone. Čeprav se je zdelo, da je tudi serijska različica že blizu, pa bo nanjo vseeno potrebno še nekoliko počakati.

Čeprav BMW uradno še ni najavil datuma in lokacije predstavitve, pa naj bi ameriški prodajni zastopniki za znamko BMW že prejeli obvestilo iz Nemčije, v katerem znamka napoveduje uradno premiero novega prestižnega kupeja. Ta naj bi bila načrtovana za datum 15. junij letos v francoskem Le Mansu, dan pred pričetkom legendarne vztrajnostne dirke za 24 ur Le Mansa, na kateri bo BMW nastopil z že omenjenim M8 GTE.

Glede na to, da BMW obsežno testira tako različico s trdo streho, kot tudi brezstrešno izvedbo serije 8, je pričakovati, da se bosta na francoski premieri pojavila obe. V mesecih po predstavitvi bo nato sledila še najmočnejša izvedba vozila z oznako M8, kasneje pa bi jih lahko sledil še štirivratni Gran Coupe, ki naj bi se zgledoval po konceptu, predstavljenem v Ženevi.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja