BMWjeva regata na Bledu

23. 6. 2014
Deli

Z BMW Clean Water Regatto 2014 je Bled v petek in soboto spet zaživel v duhu trajnostnega razvoja.

Na Blejskem jezeru so se v veslanju pomerili podjetniki, na obali jezera pa so si udeleženci dogodka BMW Clean Water Business & Diplomatic Regatta lahko ogledali zmagovalne projekte osnovnošolcev, ki so na temo Voda povezuje – Water Connects ustvarjali v okviru programa Ekošola.

Dogodka so se udeležili podjetniki iz 138 držav, slavila pa je ekipa slovenskega trgovskega podjetja Gaplast d.o.o. Skupine so se na Blejsko jezero podale v četvercih, trem predstavnikom podjetja pa se je pridružil izkušen veslač̌.

Podjetniki, ki so se pomerili v veslanju, v enem izmed najbolj okolju prijaznih športov, so s svojimi sredstvi omogočili raziskovanje osnovnošolcev, ki so sodelovali v mreži programa Ekošola. Zmagovalni projekti iz vsake države so se predstavili na eko promenadi, ki je potekala vzdolž obale blejskega jezera. Domači zmagovalni projekt »Z vodo brez olja do čistega okolja«, so izdelali učenci iz OŠ Marije Vere Kamnik, učenci pa so razmišljali o shranjevanju in ponovni uporabi odpadnega olja.

"Veseli smo, da je tudi letošnja BMW Clean Water Regatta, že četrta zapored, tako uspešna. Na Bledu smo tokrat zopet veslali za trajnostni razvoj. Predstavniki gospodarstva iz kar sedmih držav so se spet v velikem številu odzvali in izkazali posluh za projekt z dobrim namenom. Vsi skupaj smo omogočili, da je 12.000 otrok lahko sodelovalo v raziskovalnih projektih in predstavilo zanimive predloge znotraj programa Ekošola,« je povedal dirketor BMW Slovenija Lothar Schupet.

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel