Bo Peugeot v ponudbo modela 508 dodal še različico GTI?

27. 3. 2018 | Jure Šujica
Deli

Po neuradnih podatkih Peugeot razmišlja o ideji, da bi v novo športno limuzino vgradil enak, a nekoliko izboljšan motor, kot ga že ponuja v modelu 308 GTi.

Peugeot je s predstavitvijo težko pričakovane druge generacije modela 508 na letošnjem salonu v Ženevi dvignil veliko prahu. Avtomobil se je namreč iz klasične limuzine prelevil v precej bolj športno nastrojen štirivratni 'kupe'. To nakazujejo precej bolj agresiven sprednji del, nizka ter položno spuščajoča se streha ter odsotnost okvirjev oken na vseh štirih vratih. Že tako športen dizajn so nato začinili z izvedbo GT-line.

Čeprav je francoski avtomobilski proizvajalec poskrbel za spektakularno zunanjost, ki jo v dražjih različicah, opremljenih z obilico usnja, tehničnih dodatkov, lesa ter ambientalno osvetlitvijo, odlično dopolnjuje tudi notranjost, pa se je nekako zataknilo pri motorni paleti. Vrh ponudbe med dizli predstavlja dvolitrski, 180-'konjski' agregat, medtem ko med bencinskimi motorji 'vlada' 1,6-litrski turbo motor z 225 'konji'.

Skrivnost bo razkrita jeseni

Kot kaže, pa se nam nekoliko bolj začinjena različica modela 508 obeta že letošnjo jesen. Francoski avtomobilski portal namreč navaja, da naj bi Peugeot čez približno pol leta predstavil novo najmočnejšo različico športne limuzine, ki bo pod pokrovom skrivala enak motor, kot ga poznamo iz modela 308 GTi, pri čemer pa naj bil ta deležen še nekaterih izboljšav in tako proizvedel skupno 280 'konjev'. Manjših sprememb naj bi nato bila deležna tudi karoserija in podvozje vozila.

Da pa ne gre zgolj za ugibanja, dokazujeta tudi izjavi prvega moža podjetja Peugeot Jean-Philippa Imparata in Laurenta Blancheta, produktnega vodje pri Peugeotu. Prvi je namreč že povedal, da se namerava znamka z novim avtomobilom spustiti v boj za kupce prestižnejših znamk v tem avtomobilskem razredu, Blanchet pa je dodal, da bo začinjena različica nove športne limuzine na ogled postavljena že na oktobrskem avtomobilskem salonu v Parizu.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja