Bosch s 15 patenti na delovni dan

24. 5. 2010
Deli

Časi za industrijo niso rožnati, zato kljub 15 patentom na delovni dan (hmm, ni napaka) skupini Bosch ni uspelo ubežati padcu prodaje. Lani se je zaradi globalne ekonomske krize, seveda predvsem v avtomobilski industriji in gradbeništvu, prodaja zmanjšala za 15 odstotkov. Toda kljub temu je še vedno znašala 38, 2 milijarde evrov.

Da, prav ste prebrali, samo lani so imeli za 38, 2 milijarde evrov prihodkov, dobiček pred obdavčitvijo pa je bil prvič po več desetletjih negativen.

Kar 270 tisoč zaposlenih, kar je zgolj štiri odstotke manj kot leto prej, v skupini Bosch (ki vključuje podjetje Robert Bosch GmbH in več kot 300 odvisnih podjetij in podružnic v 60 državah) se ukvarja z avtomobilsko tehnologijo (diagnostika in nadomestni deli), industrijsko tehnologijo in potrošnim blagom ter stavbno tehniko.

Pri Boschu so največji dobavitelj v avtomobilski industriji, saj lahko v svojem avtomobilu dobite do 25 odstotkov njihovih delov. Njihova mreža v Sloveniji obsega 19 servisnih partnerjev, a ker pri nas niso tako vezani na avtomobilsko industrijo, je bil lanski padec prodaje zgolj petodstoten.

»Kljub recesiji Bosch v Sloveniji posluje stabilno, « je dejal Thomas Beyer, generalni direktor podjetja Bosch za Slovenijo, Madžarsko in Hrvaško.

Hkrati so poudarili še, da s ponosom že drugo leto zapored podpirajo projekt rdeči noski. To so zdravniki klovni, ki že šest let razveseljujejo otroke po bolnišnicah. (AM)

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"