Boštjan Avbelj bo najverjetnejši udeleženec finala Clio Cup

16. 8. 2018 | Jure Šujica
Deli

Na njem bo nastopilo po pet najboljših tekmovalcev s posameznih državnih tekmovanj in tudi iz Azije.

Krožno hitrostne avtomobilske dirke v Sloveniji niso med najbolj priljubljenimi dirkaškimi kategorijami. Zadnja leta je situacija malo boljša po zaslugi tekmovanja Twingo Cup, za kaj več pa se morajo dirkači odpraviti v tujino, kjer vsaj nekateri dosegajo precejšnje uspehe. Eden izmed njih je Boštjan Avbelj, ki letos uspešno nastopa na italijanskem prvenstvu serije Renault Clio Cup in po polovici sezone v skupnem seštevku zaseda tretje mesto.

»Po polovici sezone lahko rečem, da sem vesel in hvaležen, da nastopam na tako močnem in izenačenem pokalnem prvenstvu. Svoje moči med drugim merim s profesionalnimi vozniki, ki so med drugim vozili svetovno prvenstvo s turnimi avtomobili in imajo še danes vlogo testnih voznikov. Moja sezona poteka nekako valovito, z dobrimi in nekaj slabimi predstavami na dirkah. Z ekipo Lema Racing trdo delamo, da bi bili čim bolj konkurenčni, mislim, da nam je na zadnjem vikendu v Monzi uspel velik preskok, sicer se ta meri v desetinkah sekunde na krog, vendar je dovolj, da te postavi v boj za zmago,« je dejal 27-letni Vrhničan, ki je nastopal tudi v zgoraj omenjenem pokalu Twingo.

Z dobrimi rezultati pa seveda pridejo tudi višji cilji. Kot član trenutno najboljše peterice v skupnem seštevku se mu namreč nasmihajo dobre možnosti, da se uvrsti tudi v veliki finale Clia Cup, ki bo potekal 4. novembra na dirkališču Paul Ricard v Franciji. Nanj se namreč uvrsti le pet najboljših dirkačev iz posameznih pokalov, ki potekajo po celotni Evropi, pa tudi v Aziji.

»Po štirih letih bo Renault Sport znova zbral najboljše tekmovalce z vsega sveta, da pokažejo svoj talent v njihovih dirkalnikih – Renault Clio Cup IV. Hvaležen sem ekipi, ki mi je omogočila dirkalnik in nastop na dirkah, ter vsem sponzorjem ter vsem, ki me podpirate,« je na koncu dodal Avbelj.

 

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja