Brabham bo razširil ponudbo in predstavil več novih modelov

18. 7. 2018 | Jure Šujica
Deli

Podjetje ob tem dodaja, da bo šlo za vozila, primerna za vožnjo po vsakdanjih cestah.

Pred nekaj tedni je v Veliki Britaniji, natančneje v Londonu, luč sveta uzrl Brabham BT62. Gre za prvo vozilo, poimenovano po legendarnem dirkaču Jacku Brabhamu, po dirkalniku formule 1 BT60 iz leta 1992 in hkrati prvi osebni avtomobil v zgodovini znamke – pa čeprav je njegova uporaba omejena izključno na zaprta dirkališča.

Omenjeni avtomobil se je sicer med drugim pojavil na nedavnem Festivalu hitrosti v Goodwoodu, kjer je za tamkajšnje medije o prihodnosti znamke spregovoril najmlajši izmed treh sinov legendarnega britanskega dirkača, David Brabham. In kot kaže, je bil novinec v svetu športnih avtomobilov le prvi korak v proizvodnji vozil, ki bo zajemala tudi avtomobile, namenjene uporabi in vožnji po normalnih cestah.

Vsak BT62 bo edinstven

»Ko smo 2. maja predstavili avtomobil Brabham BT62, ki je sicer dirkalnik za na stezo, smo hkrati dejali, da želimo izdelovati dirkalne avtomobile, hkrati pa avtomobile, primerne za cestno rabo. Seveda moramo kot podjetje še nekoliko dozoreti, a sanje vseeno ostajajo. Ne nazadnje so korenine Brabhama v dirkaškem svetu, zato smo nekako morali predstaviti produkt, ki bo bolj kot cestni rabi namenjen dirkališču, avtomobil, ki bo sporočal 'bum, tukaj smo!',« je dejal Brabham.

BT62 je sicer pretekli vikend prvič javno nastopil na kateremkoli dirkališču. Avtomobil, ki so ga pripeljali v Goodwood, je bil sicer odet v enake barve kot dirkalnik iz leta 1978, s katerim je moštvo doseglo svojo 19. zmago. Prav vsak primerek BT62, katerega cena presega milijon evrov, bo sicer v eni izmed 35 barvnih kombinacij, ki jih je podjetje v preteklosti namenilo posameznemu zmagovalnemu dirkalniku formule 1.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja