Brabus v Sloveniji!

21. 10. 2009
Deli

Podjetje Trendy, ki je leta 2007 postalo pooblaščeni serviser znamke Mercedes-Benz, leto kasneje pa še pooblaščeni prodajalec, se že dobro leto ukvarja tudi s predelavami avtomobilov v ekskluzivne izdelke znamke Brabus.

V Mengšu (Gorenjska cesta 19) je že 15 lastnikov Mercedes-Benzovih vozil predelalo svoje avtomobile, najbolj pa so ponosni na modela ML B63S (550 'konjev', cena 190 tisoč evrov) in CL 600 T12 (580 'konjev', 220 tisoč evrov).

Zakaj Brabus? »Brabus je tisto, kar je bil pred desetimi leti AMG. Ekskluzivnost. V Mengšu ne le predelamo (vsa dela, razen povečanja prostornine motorja, opravijo v Sloveniji), ampak damo tri leta oziroma na 100 tisoč kilometrov garancije pri novem in pol leta garancije pri starem avtomobilu. Vsi dodatki imajo seveda certifikat TÜV in so večinoma narejeni v vetrovniku, « je povedal direktor Jaka Kavčič.

Poleg karoserijskih dodatkov si lahko lastniki Mercedes-Benzovih avtomobilov zamislijo tudi spremembe na podvozju, predelave motorja in plemenitenje potniške kabine. Brabus je najstarejše podjetje tuninga na svetu, saj uspešno delajo že 32 let. (AM)

Več na njihovi spletni strani.