Bugatti Chiron prinaša več svetlobe v potniško kabino

30. 7. 2018 | Jure Šujica
Deli

Sončna streha bo sestavljena iz dveh delov, po enim na vsaki strani kabine.

Bugatti Chiron je morda res najmočnejši in eden od najhitrejših serijskih avtomobilov na svetu, vendar pa je tako kot pri njegovem predhodniku, modelu Veyron, veliko podrejenega obema potnikoma v kabini. Ta je sicer bogato obdana z ogljikovimi vlakni in kovinskimi dodatki, vseeno pa so športni sedeži na drugi strani obdani zgolj z (na sredini) dvojno prešitim usnjem, o 'dirkaški' alkantari pa recimo ni sledu niti na volanskem obroču.

Te dni pa Bugatti za svoj za zdaj edini avtomobil v ponudbi – kmalu naj bi se mu pridružil nov, še precej bolj ekskluziven model z imenom Divo – ponuja nov dodatek, ki ga pred tem v predhodniku Veyronu sploh niso ponujali. Govorimo namreč o panoramski strehi, pri čemer pa avtomobil ne bo imel ene, ampak kar dve stekleni strehi.

Premiera v Pebble Bechu

Roko na srce, gre pravzaprav za dve 65 centimetrov dolgi in 44 centimetrov široki stekleni plošči, vsaka od njiju pa je nad enim od dveh sedežev, od njiju pa bodo imeli kupci več kot le svetlejšo notranjost. Steklo bo namreč zatemnjeno, hkrati pa bo vsebovalo tudi zaščito proti škodljivim UVA- in UVB-žarkom. Ob tem bo nad glavama obeh potnikov 2,7 centimetra dodatnega prostora, fiksni plošči pa bosta pripomogli celo k nekoliko bolj togi šasiji.

Čeprav je omenjen dodatek k 2,4 milijona evrov vrednem vozilu že mogoče naročiti – in verjamemo, da bo med bolj priljubljenimi možnostmi – pa bo novost prvič javnosti predstavljena šele na avtomobilskem tednu v kalifornijskem Montereyju. Če k temu prištejemo še to, da izdelava posameznega avtomobila in dostave trajata približno šest mesecev, lahko prve avtomobile z novim dodatkom na cesti pričakujem šele na začetku prihodnjega leta.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja