Bugatti pripravlja še močnejšo verzijo modela Chiron

5. 3. 2018 | Jure Šujica
Deli
Bugatti pripravlja še močnejšo verzijo modela Chiron (foto: Bugatti)
Bugatti

Z informacijami so pri Bugattiju skopi, a vse kaže na to, da razvijajo Chirona z oznako Super Sport.

Ko je jeseni na dan prišla novica, da je Koenigsegg z Agero RS na pobudo lastnika dotičnega avtomobila – ta je tudi sam poskrbel za zaprtje ceste in dovoljenje za postavljanje rekorda – postavil nov hitrostni rekord, je to pomenilo, da se Bugatti Veyron po več kot sedmih letih umika s prestola najhitrejšega avtomobila na svetu. Vodstvo Koenigsegga je kmalu za tem objavilo uradno izjavo, da bo avtomobil z nekaterimi manjšimi prilagoditvami v prihodnosti lahko dosegel še bistveno večjo hitrost prek magične meje 300 milj oziroma 480 kilometrov na uro.

Kot kaže, pa tudi pri Bugattiju ne sedijo križem rok. Z Veyronovim naslednikom, modelom Chiron, sicer še niso poskušali prehiteti švedskega rekorderja, so pa zato pripravili njegovo nadgradnjo. Podjetje je namreč pred jutrišnjo uradno predstavitvijo objavilo precej skrivnosten posnetek Chirona, kjer lahko kot največjo spremembo opazimo spremenjen izpušni sistem, drugi detajli, kot so pokrov motorja, zadnji spojler in podobni, medtem ostajajo enaki.

Za kakšen avtomobil gre, pri Bugattiju še niso razkrili, več bo znano ta teden na salonu v Ženevi. Že pred časom pa so jasno potrdili, da Chriona ne bodo ponudili v brezstrešni izvedbi z oznako Grand Sport. Hkrati so potrdili, da v drugi polovici leta načrtujejo nov poskus postavitve hitrostnega rekorda. Vse torej kaže na to, da bo še letos na cesto zapeljal Bugatti Chiron Super Sport.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"