"Car sharing" kmalu tudi v Ljubljani - Novice - Avto Magazin

"Car sharing" kmalu tudi v Ljubljani

V Ljubljani bomo v sredo uradno dobili prvi "car sharing", storitev, pri kateri si uporabniki avtomobile delijo med seboj in jih vozijo le tedaj, ko jih zares potrebujejo.

17. 6. 2016

Storitev bodo vozniki v Ljubljani, ki se ponaša tudi z naslovom Zelena prestolnica Evrope 2016, lahko uporabili že pred poletjem. V ponudbi "car sharinga" bodo le električni avtomobili, ki jih bodo uporabniki poiskali in rezervirali na spletni aplikaciji, ki si jo bodo naložili na pametni telefon, potem pa jih povsem samostojno brez posrednikov prevzeli na določenem mestu.

"Car sharing" sicer razvijata podjetji Avantcar in Comtrade, ki sta v začetku pripravila osem prevzemnih mest s 30 električnimi avtomobili različnih znamk. Prva faza delovanja sistema bo tudi svojevrstno preskusno obdobje, med katero bodo uporabniki tudi v vlogi testnih voznikov, na podlagi njihovih izkušenj pa ga bodo še naprej razvijali in izpopolnjevali.

Cene najema avtomobilov bodo znane šele po zagonu sistema, a lahko domnevamo, da uporaba "car sharinga" za marsikoga cenejša d lastništva osebnega avtomobila, sploh za tiste, ki ga ne uporabljajo prav pogosto.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri