Čas na Racelandu: Renault Megane R.S. Red Bull RB8

Takoj po novem letu smo že bili na dirkališču Raceland, kjer smo z Renaultom Meganom R.S. Red Bull RB8 popravljali rekorde. Da, spet! 

3. 1. 2014

Če pogledate na naš seznam najhitrejših na krškem dirkališču Raceland (povezava spodaj!), potem vidite, da imamo kar štiri Megane med najboljšo dvanajsterico. Megane R.S. R26.R je s poldirkaškimi gumami (tako imenovane semislick, ki so homologirane tudi za vožnjo po navadni cesti) celo najboljši avtomobil na prednji pogon, Megane R.S Trophy najboljši avtomobil na prednji pogon z letnimi gumami, manjkala mu je le še ena lovorika ... Da, uganili ste, z Meganom R.S. Red Bull RB8 je osvojil še trenutno prvo mesto med avtomobili na zimskih gumah. Bravo Renault Sport, očitno ste opravili odlično delo!

Poznate Redbullovega Megana? To je Megane R.S., torej z dvolitrskim turbomotorjem in 265 'konji', ki ima še podvozje Cup, delno zaporo diferenciala in rdeče šestbatne zavorne čeljusti Brembo. In če upoštevamo še Recarove poldirkaške sedeže ter sistem R.S. Monitor, prek katerega si lahko na stezi tudi merite čas kroga, opazujete delovanje prečnih in vzdolžnih pospeškov ter merite pospešek od 0 do 100 km/h, potem vedite, da je pravi za stezo. Rekordni čas 57 sekund 65 stotink na Racelandu (zimske gume!) to dokazuje. (AMr)

LESTVICA  

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri