Čez dve leti prihaja električni Mini

26. 7. 2017
Deli
Čez dve leti prihaja električni Mini (foto: Mini)
Mini

BMW je objavil, da bo leta 2019 začel izdelovati prvi popolnoma električni Mini, ki bo zasnovan na trivratni kombilimuzini in ga bodo izdelovali v britanski tovarni v bližini Oxforda.

Prvi električni Mini bo zasnovan na osnovnem Miniju, trivratni kombilimuzini, ki ga izdelujejo v Oxfordu, njegov električni pogonski sklop pa bodo tam samo vgrajevaloi, saj ga bodo izdelovali v BMW-jevih središčih za električno mobilnost v Dingolfingu in Landshuttu na Bavarskem.

Kot pravijo pri BMW-ju, je elektrifikacija njihovih modelov eden od ključnih elementov korporativne strategije NUMBER ONE / NEXT, v okviru katere bodo ponudili elektrificirane modele v vseh segmentih svoje ponudbe.

Poleg električnega Minija bodo do leta 2020 in po njem predstavili dodatne elektrificirane modele, novo modelno arhitekturo pa bodo zasnovali tako, da bo omogočala popolno elektrifikacijo vseh njihovih avtomobilov. Do leta 2025 bodo elektrificirana vozila predvidoma obsegala 15-25 odstotkov njihove proizvodnje, na kar pa bodo močno vplivali tudi subvencije, predpisi, razširjenost polnilne infrastrukture in še kaj.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja