Citroën Berlingo se je prilagodil novi dobi

15. 2. 2018
Deli

Citroën 22 let po prvi in deset let po drugi generaciji predstavlja tretjo generacijo svojega lahkega gospodarskega prevoznika Berlinga v družinski obliki Multispace, ki je z generacijsko menjavo pridobil marsikateri najsodobnejši del avtomobilske opreme.

Med temi je gotovo sprednji del modularne koncernske platforme EMP2, s katero je postal bolj okreten, k čemur med drugim pripomore povsem električni servovolan. Nova platforma je prispevala tudi k manjšemu obračalnemu krogu, manjši celotni teži avtomobila in vgradnji najnovejših sistemov za pomoč vozniku.

Zadnja prema je ostala enaka kot pri predhodniku, kar pomeni razmeroma širok kolotek za prostoren prtljažnik, ki je v primerjavi s predhodnikom pridobil 100 litrov, in visoko dovoljeno obtežitev. Berlingo je na voljo tudi v dveh dolžinskih različicah M in XL, ki omogočata prevoz predmetov do 2,7 oziroma 3,05 metra in ureditev s petero ali sedmero sedežev. Zadnji se s sistemom za lahko preklapljanje Magic Flat hitro zložijo v ravno dno.

Vozniku je na voljo 19 tehnologij za pomoč pri vožnji, med katerimi so tudi projekcijski zaslon, pomočnik pri vožnji po slabši podlagi Grip Control, pomoč pri spustu s klanca in pomoč pri vožnji prikolice, štiri pa so tudi možnosti za povezljivost.

Motorna ponudba je prilagojena potrebam lastnikov in jo sestavljajo turbodizelski motorji BlueHDi z močmi 75, 100 in 130 'konjev ter turbobencinski trivaljnik PureTech 110 S&S. V drugi polovici prihodnjega leta pride še turbobencinski motor PureTech 130 S&S v kombinaciji z osemstopenjskim samodejnim menjalnikom, s katerim je sicer na voljo tudi najmočnejši turbodizelski motor.

Novo na Metroplay: "Ne obstaja tema, o kateri se ne bi smeli šaliti!" - Lado Bizovičar | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem